Tervezés

Cégünk fő profilja az építőipari generáltervezés, mely során partnereinkkel együttműködve komplexen megtervezzük a megrendelőink igényeinek legjobban megfelelő épületet és környezetét. A tervezés során műszaki dokumentációba foglaljuk azokat az információkat melyek segítségével a megvalósításban közreműködő szakemberek együttműködnek és elkészül a jövő épülete.


Szolgáltatásunk az Integrált Mérnöki Szolgáltatás minden szükséges területre kiterjed az ingatlan megkeresésétől a használatbavételéig. A tervezés jellemző állomásai:

  • Állapot felvételi tervdokumentáció készítése

Ilyen munkarész készítésekor felmérjük és dokumentáljuk a meglévő ingatlan állapotát. Ez a dokumentáció adja a későbbi tervek kiindulópontját, alapját, a munkarész tartalmaz minden szükséges információt a telek adottságairól (geodéziai felmérés); a talaj teherbírásáról (talajmechanikai szakvélemény); a közművesítés mértékéről (közműtérkép); a meglévő épület kialakításáról (felmérési terv) ; a meglévő szerkezetek állapotáról (különböző szakvélemények).

  • Koncepcióterv készítése

Megvizsgáljuk, hogy a kiválasztott ingatlanon (ingatlanokon) a területre vonatkozó szabályozás szerint hol és mekkora épület helyezhető el. A megrendelői igények alapján elkészítjük az igényelt funkciókat és azok kapcsolatait bemutató vázlattervet, javaslatot teszünk az épület megjelenésére. A koncepcióterv elkészülte, és megrendelői jóváhagyása után fogalmazható meg az a tervezői program, ami a későbbi tervek alapja lehet.

  • Engedélyezési terv készítése

Elkészítjük a tervezési programban meghatározott funkciónak megfelelő engedélyezési tervet, mely igazolja a hatóság számára, hogy az adott épület az ingatlanon a hatályos jogszabályok szerint elhelyezhető. A terv meghatározza az épület helyét, méreteit, szerkezeteit valamint a felhasznált anyagokat, melyek a tender és kiviteli tervek kiindulópontjait adják.

  • Tender és kiviteli tervdokumentáció készítése

Tender terv készítésekor meghatározzuk azokat a műszaki megoldásokat, mennyiségeket és elvárt minőségi osztályokat amik az épület megépítéséhez szükségesek. A tendertervek alapján kiválasztott kivitelezővel konzultálva határozhatóak meg azok a konkrét termékek melyekből az épület elkészül. A megrendelő, tervező, kivitelező ezen közös döntése után készítjük el a kiviteli tervet, mely már a ténylegesen beépítendő anyagokat is tartalmazza a gyártók előírásainak bedolgozásával.Hírlevél Facebook Twitter Youtube