Megújult honlapunk és blogot indítunk!

A KONSTRUMA KFT 1989-ben alakult meg azzal a szándékkal, hogy az alapítók tudásával és tapasztalataival, tevékeny részese legyen az ország építőiparának a tervezés és a műemléki kivitelezés területén. Irodánk immár 35 éve teljesíti vállalt feladatát, azóta „Megoldást tervezünk!”. Most érkezett el az idő, hogy az épületek és építés iránt érdeklődőknek más módon is segítsünk, ezért frissített honlapunkon blogot indítunk.

Az esztendő végéhez közeledve érdemes összegezni az év tapasztalatait, erre készülünk mi is. Ebben az évben ez jóval nagyobb terminust fog át, mint csupán 365 nap, hiszen jövőre leszünk 35 évesek! Ennek az összegzésnek a része honlapunk megújítása is, ami egyben a bemutatkozásunkat is szolgálja mindazoknak, akik még nem ismernek bennünket vagy tevékenységünket. Bízunk benne, hogy a kíváncsi olvasó -volt, vagy leendő megbízónk- összegyűjtött adatainkból nem csak szemléletünket, munkamorálunkat, hanem a környezettel és a társadalommal szemben vállalt, viselt és képviselt egyetemes felelősségérzetünket is látja majd! Az eddig elvégzett számtalan feladat közül válogatva, azokat bemutatva, reményeink szerint jól áttekinthetővé teszi terebélyes portfóliónkat, a specialistákból álló beszállítói hálózatukat és a jól működő csapatmunkát is.  Az építész általában megoldástervező, de jó megoldást csak a megrendelővel, az építőkkel és a hatóságokkal együttműködve, közösen alkothatunk.

Szándékunk szerint ez a nyitott kommunikáció nem csak a mi segítségünkre lesz a következő évvégi összegzésnél, hanem csapatunkat megismerve (Rólunk oldal) munkáinkról beszámolva (Portfólió és Hírek oldalak) segítséget is tudunk adni a nagy döntéshez: Kire bízzam a tervezői feladatokat? Bemutatjuk az eltelt 35 év fontos projektjein keresztül filozófiánkat, a gyakorlatban is.

Újdonság a Blog menüpontunk, amiben pedig a mi terepünk apró részleteiről és összefüggéseiről adunk ízelítőt írásainkkal, hogy a számunkra oly fontos edukációnak is teret biztosítsunk. A Blog felületén két sorozatot indítunk: a Megoldástervező az otthonteremtésről, az épületek korszerűsítési gyakorlatáról, a műemléki érték átmentéséről és kortárs kompozícióba integrálásáról. Szó esik majd az épületvédelemről és a zéró energiájú épület követelményeinek teljesítéséről is. Az Építész válaszol cím alatt pedig, tapasztalatainkból merítve szakmai segítséget nyújtunk kérdéseik megválaszolásával, iránymutatással, egyéni megoldásaik megtalálásához.

Mint láthatják munkánk mindig más, mert a megrendelő, a feladat, a szabályok és a helyszín is változik. Valljuk, hogy a változás jó, inspiráló, új kihívásokat és új lehetőségeket hoz, ezáltal tudjuk a lehetséges jövő épített keretét alakítani.

Ebben lehetünk partnerek 2024-ben (is). Megoldásokban gazdag, inspiráló új esztendőt kívánunk!

Dr. Oláh Mihály Zoltán