Rólunk

A Konstruma Kft alapszolgáltatása a generáltervezés, minden szükséges kapcsolódó szakági tervező integrálásával. A projekttervezés mindig egyedi, ezért a tervező team is az. Kialakítjuk a feladatra legalkalmasabb szolgáltatást: létrehozzuk a dinamikus szervezetet a városrendező, a felmérő, a szakértő, az építész és belsőépítész, a statikus, gépész-, elektromos-, út-, kert-, közmű technológia, környezet- és tűzvédelem szakágak alkalmazásával. A megvalósítást segítjük tanácsadással, igény esetén a kivitelezés irányításában, műszaki ellenőrzésben, minősítésekben és az üzemeltetésében is támogatjuk megrendelőinket.
0 +
NÉGYZETMÉTER
0 +
TERV
0 +
ÉPÜLET

A Történetünk

Visszatekintve az 1989-ben alapított Konstruma Kft. működésére, eddigi megrendelői két állandó tényezővel találkoztak a megbízást követő tervezés során:

  • Dr. Oláh Mihály Zoltán vezető tervezővel és cégvezetővel,
  • valamint a munkatársak egyedi feladatra alakított csapatának minőségi munkájával

Ennek oka az a szemlélet, amely a cégvezetőt -mint állandó szereplőt az alapítás óta- jellemzi, ami munkamoráljával és a felvetett építészeti problémákra adott válaszával azonos és immár a cég mottójává vált:

„Megoldást tervezünk!”

Cégünk működési ideje alatt több mint 1500 tervet adott ki, amelyek mindegyike abban a szemléletben készült, hogy a szükséges és elégséges beavatkozással megoldást nyújtson partnerük építéssel kapcsolatos problémájára. A tervezett épület illeszkedjen a környezetéhez, átlátható, célnak megfelelő, fenntartható, szép és a szabályoknak megfelelő legyen, nem utolsó sorban a kivitelezési költségek is a megszabott keretek között maradjanak. Terveink a társszakmák bevonásával készülnek, így elkerülhetők a váratlan kivitelezési-, vagy üzemeltetési problémák.

Partnereink visszajelzései is arra utalnak, hogy az évek során szerzett tapasztalatok, a cég saját fejlesztésű működési modellje (Konstruma könyv) kiállta az idők próbáját. ISO minősítést 2003-ban szereztünk (MSZ EN ISO 9001:2015 / 01-18106/18-12963 szerint, CERTOP által tanúsítva), a fenntartott stabil működést pedig a rendszeres auditálás igazolja.

A tudatos fejlesztéseknek köszönhetően vezető tervezővel, képzett, elkötelezett, felkészült és tapasztalattal rendelkező kollégákkal találkoznak megrendelőink. Minden feladatra egyedileg állítunk össze tervezői csapatot szakági tervezők bevonásával annak érdekében, hogy a Konstruma neve továbbra is egyet jelentsen a megbízható és precíz tervezéssel mind megrendelői-, mind szakmai körökben. Ezzel a működési modellel tudjuk biztosítani már évtizedek óta az állandó és kiváló minőséget!

Széles portfóliónkból látható, hogy szeretjük a változatos feladatokat: lakóépületeket éppúgy tervezünk, mint ipari-, gazdasági- vagy középületeket. Készítünk fejlesztési-, műemlékek felújítására vonatkozó terveket és mérnöki tanácsadással is tudjuk segíteni a kivitelezést.

Barangoljon oldalunkon, tekintse meg social media csatornáinkat és keressen fel bennünket elérhetőségeink egyikén. Bízunk benne, hogy rövidesen találkozunk!

Cégtörténet

dr. Oláh Mihály Zoltán

okl. építészmérnök
vezető tervező, ügyvezető

Vezető tervező, településtervező, főépítész, szakértő

Okleveles építészmérnök 1979., Városrendezési szakmérnök 1984., Műszaki doktor 1987.

Pályáját a BME Építészmérnöki Kar elvégzése után az Országos Műemléki Felügyelőség Építészeti Osztályán kezdte, ahol szerkesztő, tervező, majd műteremvezető beosztásokban látta el feladatát. Mesterei Sedlmayr János, Komjáthy Attila, valamint a szakma kortárs gyakorló személyiségei voltak. Kutatási területe a kultúra evolúciója, műszaki doktori disszertációját a Műemléki jelentőségű területek rehabilitációja témában készítette.

A tervezés mellett számára a települések és területek fejlesztésének irányítása, a jövő programjának meghatározása, az építészet fontos része. Főépítészként folyamatosan segíti a településvezetők munkáját, esetenként a hozzá forduló magánszemélyeket is. Budaörs város első főépítésze (1991-92) volt, jelenleg Százhalombatta város főépítésze (2009-től). Tervező műterme a Konstruma Építész – Mérnök Tervező – Tanácsadó Kft. 1989-től folyamatosan jelen van a piacon, megvalósítva a vezetője által képviselt értékrendet, munkamorált, tervezési kultúrát, építészeti hitvallást. Tanítványai jelentős számban a szakma elismert gyakorlói.

 

 

Kovács Ádám Tamás

okl. építőmérnök
mérnök közgazdász, műszaki ellenőr, gazdasági vezető

2007-ben diplomázott a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építőmérnöki Karán, majd 2016-ban elvégezte a Budapesti Gazdasági Egyetem Mérnök-közgazdász képzését.

Szakmai útját a mélyépítés területén kezdte egy kivitelező cégnél. Ott tanulta meg az alapokat, amiket később műszaki ellenőrként és lebonyolítóként is hasznosít a mai napig. Korábban az Állami Autópálya Kezelő Zrt. és a Budapesti Városigazgatási Zrt. is munkaadója volt. Több kisebb- és nagyobb projektben is részt vett, köztük családi házak és nagyobb csarnokok, irodaházak építésében is.

 

A Konstruma kft-hez 2017-ben csatlakozott. Jelenleg műszaki ellenőri és lebonyolítói feladatokat végez, és ezen teendői mellett vezeti a cég gazdasági ügyeit is. Nagy munkabírású, a felmerült problémák megoldására összpontosító munkatársat tisztelhetünk személyében.

Égető Sándor

okl. építészmérnök
irányító tervező, cégvezető

A Konstruma Kft cégvezetője, okleveles építészmérnök. A Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karán kapott diplomát 2007-ben. Azóta az iroda munkatársa, cégvezetői kinevezését 2022-ben vehette át a vállalkozás tulajdonosától. Teljes körű tervezői- és energetikai minősítői jogosultsággal rendelkezik.

Tervezői pályafutása kezdetén építésztervezőként végzett önálló tervezői munkát, a generáltervező ellenőrzése alatt, majd generál tervezőként már feladata volt a tervi koncepciók kidolgozása, építészeti tervezés, szaktervezők munkájának és adatszolgáltatások rendjének koordinálása, kooperációk vezetése és dokumentálása, tervezők munkájának irányítása és ellenőrzése, valamint a tervi munkarészek készítése. Ez utóbbi során felelőssége kiterjedt a terv komplexitására, a standardoknak és a jogszabályoknak való megfelelésre is.

Jelenleg az iroda projektjeinek felelős tervezőjeként tartja a kapcsolatot a megrendelőkkel, hatóságokkal, a projektben résztvevő partnerekkel, ellátja a generálkivitelezői feladatokat és felelősséget vállal a tervek építészeti és mérnöki színvonaláért is. Mindehhez elengedhetetlen a teljesítőképességnek a fenntartása a kollégák körében és a megfelelő csapatszellem fenntartása is, amely szintén feladatai közé tartozik.

 

Cégvezetőként ellátja vagy megszervezi a felmerülő operatív- és egyéb, nem projekt jellegű teendőket, képviseli a vállalkozást, összehangolja munkatársai feladatait, kontrollál és szükség szerinti beavatkozik.  Meghatározza és nyomon követi a folyamatos innováció irányát és mértékét egyaránt.

Várhidi Tamás

okl. építészmérnök
irányító tervező, tervezésvezető

Szakmai pályáját a Schulek Frigyes Építőipari Szakközépiskolában kezdte, ahol magasépítő technikusi szakképesítést szerzett, 1999-ben. 2005-ben kapott diplomát a Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karán. Azóta a Konstruma Kft munkatársa mint építész tervező, ahol mestere, dr. Oláh Mihály Zoltán építészmérnök segítette szakmai pályafutásában. Teljes körű tervezői jogosultsággal 2013 óta rendelkezik.

Tervezői pályafutása során számos középület, ipari-, gazdasági- és lakóépület, valamint műemléki épület és fejlesztési projekt tervezésében vett részt, irányító- és felelős tervezőként. Emellett több projekt megvalósítását is segítette a kivitelezés során. Tervezői csapatok irányításában és átfogó építészeti feladatok megoldásában is jelentős tapasztalattal rendelkezik.

 

2022 óta a Konstruma Mérnöki Iroda Kft tervezésvezetője, az ő feladata a cég által tervezett projektek megfelelő műszaki és építészeti minőségének biztosítása.

Majorosné Minárovits Lilla

okl. építészmérnök
tervező

2002-ben diplomázott a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki kar építészmérnöki és építészmérnök mérnöktanári szakán.

Ezt követően csatlakozott a Konstruma Kft. csapatához, ahol
műszaki rajzolóból rövid idő elteltével tervezési projektvezető lett. A céggel, az együtt eltöltött 5 év után is dolgoztak kisebb-nagyobb projekteken,
időközben kivitelezői rálátással is gyarapította tudását és tapasztalatait.

 

Sokrétű feladatokat látott el családi- és társasházas, iroda-
és ipari épületek kapcsán, a koncepciótervezéstől a generálkiviteli
tervezésig, illetve generálkivitelezésig. Feladatellátása alkalmával lehetősége
nyílt a költségvetés készítést magas fokon elsajátítania, amely különösen
fontos kapcsolat a beruházó – tervező – kivitelező, projektorientált együttműködésében.
Fontos számára a megvalósíthatóság és a költségoptimalizáció, a projektekben
részevőkkel jó kapcsolatot ápol.

Makhoul Rafah

okl. építészmérnök
tervező

A Homsz Egyetemen diplomázott Szíriában, 2012-ben. Öt évvel később költözött Magyarországra és 2022-ben csatlakozott a Konstruma csapatához.

Munkája során részt vett koncepció-, engedélyezési- és kiviteli tervek készítésében.

no-Konstruma

Pálinkás Dóra

okl. építészmérnök
tervező

2016-ban diplomázott az Óbudai Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi karán és azóta a csapatunk tagja, mint építészmérnök és projekt manager. Munkája során fejlesztési tervek, ipari- és gazdasági épületek, középületek, lakóépületek és műemléki épületek tervezésében vett részt.

Polenszki Lilla

okl. építészmérnök
tervező

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen 2020-ban diplomázott. Az egyetem mellett több tervezőirodában és a Graphisoftnál is kipróbálta magát, szívesen vállalt szakmai- és közösségi programszervezést is.

2021-ben csatlakozott a Konstruma Kft-hez. Azóta részt vett koncepció alkotásban, engedélyezési- és kiviteli tervek készítésében és egyre nagyobb szerepet vállal BIM manageri feladatokban is. Szeret csapatban dolgozni.

Szabó Anett

okl. építészmérnök
tervező

Skóciában, a Robert Gordon Egyetemen diplomázott 2022-ben és azóta csapatunk tagja.

Építészmérnökként ipari- és gazdasági-, lakó- és középületek tervezésében vett részt. 

Emellett rendszeres teendői közé tartozik a cég kommunikációs- és marketing tevékenységének szervezése és kivitelezése is. 

Szabó Zsolt

okl. magasépítési üzemmérnök, építésztervező szakmérnök
tervező

1993-ban végzett az Ybl Miklós Műszaki Főiskola Magasépítési szakán, ahol magasépítési üzemmérnöki szakképesítést kapott, 1996-ban pedig ugyanitt elvégezte a Tervező szakmérnöki továbbképzést is.

Szakmai tapasztalatait a Konstruma Mérnöki Iroda Kft. berkein belül szerezte meg, dr. Oláh Mihály Zoltán építészmérnök irányításával és segítségével.

Tervezői pályafutása során műemléki épületek felújításában, ipari- és gazdasági épületek, középületek, családi házak és területi fejlesztési tervek tervezésében vett részt.

 

Szabadidejét elsősorban családjával, barátaival, a befogadásra váró kutyák nevelésével és képzésével tölti. Szívesen látogat műemlékeket, könnyű és klasszikus zenei koncerteket és vesz részt színházi előadásokon. A zenehallgatás mellett, szívesen foglalkozik retro jellegű autó- és repülőgép modellek gyűjtésével és a természet fotózásával.

Szőke Gyöngyvér

okl. építészmérnök
tervező

Tanulmányait 2015-ben kezdte a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, az Építészmérnöki karon. 

Egyetemi évei alatt először családi házak tervezésében, majd egyre nagyobb léptékű projektekben vett részt. Elmélyítette tudását a belsőépítészeti-, lakó-, ipari- és középületi kiviteli tervek feldolgozásában. 

A Konstruma Kft-hez 2023-ban csatlakozott. Jelenleg ipari épületek tervezésével foglalkozik.Jó problémamegoldó képességgel rendelkezik, nyitott és kedves természetű, szeret jó kapcsolatot ápolni a kollégáival és csapatban dolgozni. Szívesen tölti szabadidejét mozgással, 2019-ben részt vett a Solar Dechathlon Europe  szentendrei versenyén. Családjával és barátaival jár koncertekre, szeret biciklizni.

Tóth Gábor

okl. építészmérnök
tervező

2009-ban diplomázott a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen és azóta kisebb megszakításokkal csapatunk tagja, mint generáltervező és építész.

Trikkal Adrienn

okl. építészmérnök
tervező

2004-ben végezte el a Széchenyi István Főiskolát, majd 2008-ban diplomázott a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. Szerteágazó tervezői tapasztalattal rendelkezik. Szakmai útja során foglalkozott lakó-, iroda-, köz- és ipari épület tervezésével is.

Részt vett koncepcióalkotásban, engedélyezési- és kiviteli tervek készítésében, majd projektvezetőként is tevékenykedett.

A Konstruma Kft-hez 2023-ban csatlakozott. Jelenleg ipari épületek tervezésével foglalkozik. Erős a szervező készsége és átlátja a bonyolultabb építészeti feladatokat is. Igazi csapatjátékos. Projektvezetőként vett részt az Andrássy u. 47. szám alatti műemléki épület munkálataiban, amely a 2023-as Év Háza pályázaton, MEVA támogatói különdíjat nyert.

 

Szabadidejében szívesen úszik, teniszezik és a családjával tervez programokat.

Viezner Judit

okl. építészmérnök
tervező

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen 1999-ben diplomázott okleveles építészmérnökként. 2010-ben műszaki ellenőri képesítést szerzett. Jogosultsággal rendelkező vezető tervező. Belsőépítészként is tovább képezte magát.

Szakmai útja során foglalkozott szabályozási- és rendezési tervekkel, lakó-, iroda-, kereskedelmi- és ipari épület tervezéssel és belsőépítészettel, bútor tervezéssel; a koncepcióalkotástól a tervezői művezetésig. Sokrétű tervezői tapasztalattal rendelkezik. A Konstruma Mérnöki Irodához 2003-ban csatlakozott, 20 éve dolgozik a csapattal kisebb kitérőkkel, melyek során városfejlesztési referensként szerzett tapasztalatokat vagy belsőépítészként tevékenykedett. Erős a kommunikációs-, szervező- és kapcsolatteremtő képessége, átlátja a teljes építészeti- és belsőépítészeti folyamatokat, projektvezetőként jelenleg is több különböző feladatban hasznosítja képességeit és tapasztalatait.

 

Szabadidejét kamasz lányaival, családjával, barátaival tölti, utazik, síel, ha teheti leköltözik a Balatonra.

Fodor Evelin

Építész gyakornok

Az Óbudai Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi kar építészhallgatója. 2023-ban csatlakozott a Konstruma Kft-hez mint gyakornok, így főként műszaki rajzoló- és egyéb kisegítő feladatok ellátásával vesz részt az iroda tevékenységében.

Elismeréseink

 2021 – Magyar Építőművészek Szövetsége Különdíj az Ybl Budai Kreatív Ház, Budapest pályaműért a XXIII. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázaton 2010 – Oklevél Lábatlan város Arany János Általános és Alapfokú Művészeti Iskola bővítés és felújítás tervezéséért 2010 – Emléklap Hévíz Város a felújított belváros tervezéséért 2008 – Építőipari Nívódíj: Corvinus Egyetem és Stúdium Irodaház 2008 – Oklevél Holcim Awards: Lábatlan Általános Iskola és új városközpont fejlesztéséért 2008 – Elismerő oklevél Lábatlan Város fejlődése, építészeti értékeinek gyarapítása érdekében végzett kimagasló tervezői tevékenységért 2005 – Wienerberger Mesterház minőségi Igazolás, a Biatorbágy Szily Kálmán u. 2 sz. alatti Társasház tervezéséért 2004 – Elismerés Lábatlan Város településközpont fejlesztési tervének kidolgozása érdekében kifejtett tevékenységért 2000 – Emléklap Dunaújváros Krisztus Király templom felújítás tervezéséért 1988 – Építőipari Nívódíj: Lakóház felújítás Hübners Who is Who listán való részvétel

Szakági munkatársaink / Alvállalkozók

Dr. Almási József, CAEC Kft. Bartha Richárd, WTF Kft.  Bánfi Tibor Csaba E.V. Boda Ilona, Tri-Plán Kft. Bukovics János, B-Terv 2000 Bt. Bujtár Gábor, Optimum Energy Kft. Csepregálovics Krisztina E.V. Csikós Péter, PLANWORK Kft. Csott Róbert, ’95 Apszis Bt. Dávid Ferenc Doma-Tarcsányi Judit, Gardenworks Kft.  dr. Gömöri László Haratik János, Oriflex Kft. Határik Zoltán, Nyír-Full-Tech Kft. Hegyi Zoltán, Soft-Terv Bt. Hensler Dezső, Hensler Bt. dr. Horváth Zoltán Illyés Zsuzsa, Tájmester Kft. Inokai Zsolt, Vázterv Kft. Ivanits Imre E.V. Jankovics Norbert László E.V. Józsa Gusztáv István, Józsa és Társai 2000 Kft. dr. Kakasy László, Kakasy és Társa Kft. Kalla Ferenc, GTF Kft. Kaszab Piroska, Gépház Bt. dr. Kárpáti Árpád, Thury Péter, PureAqva Kft. Kelecsényi Gergely, ALAKart Ipar- és képzőművészeti Kft. Keliger Tibor E.V. Kende Gábor, Kende Gastro Zrt. Kiss Ákos, MTB Group Kiss Tibor, Trag-Plan Kft. Kolarovszki László, Körös-Consult Kft. KonKONE Felvonó Kft. Kovács Zoltán, Environmental Solutions Kft. Kucsera Márton, CEF Kft. Kurucz Péter, Terrea Kft. Lencsés János, LE´VÉL Kft. Lucz Attila, HVarC Kft. Majoros Balázs, Laxus Mérnöki Tanácsadó Kft. Mikola Zsolt, Mikola System Kft. Mitnyán Zoltán, Extenzio Plus Kft. Molnár Péter, Dippong Magdolna, Mobilterv 2000 Kft. Muka István Osgyányi Vilmos, Reston Kőrestaurátor Kft. OTIS Kft. Pallay István E.V. Parádi Zoltán E.V. Pánfi Szilárd, Kipterv TMT Kft. Pányi Zsuzsanna, Rend-Eng-Terv Építész Iroda Petik Árpád, Petik Csaba, Petik Kft. Platthy Richárd, Csőke Sándor, Hojsza ’99 Kft. Puskás Balázs, Terraplan ’97 Mérnökiroda Kft. Radics György, Radics Mérnökiroda Kft. Rajkai Ferenc, Hungaroprojkect Kft. Reszegi Sándor, KreaBim Kft. Rosztocsil Róbert, Plan Drive Kft. dr. Sallay Ágnes, Nagy Gyöngyi, Rolla Bt. Sándor Dániel Benjámin, dr. Szabó Anita, Inno-Water Zrt. Schenk Attila, Japáner-b Kft. Schindler Hungária Kft. Seprődi-Egeresi Márta, Gesztenye sereg Kft. Somlai Tibor, Somlai Design Studio Kft. Somogyi Gábor, Somogyi Kft. dr. Szabados Beáta, ROMING Kft. Szabó Ádám, Aqua-Duo-Sol Kft. Szathmáry Nóra E.V. Szász Zoltán, Szász Bt. dr. Szendefy János, Kovács Olivér, Rózsa Tamás, EFERTE Kft. Szepesi Ferenc, Kelemen Ferenc, Kelevill-FZ Kft. Szökő Csaba, Tűzvédelmi Szakértői Iroda Kft.   Thury Péter, PureAqua Kft. Zagyi Róbert, R+E Tűzvédelem Kft. Üveges Zoltán, ARTREA Kft. dr. Vándor András E.V. Várkonyi Sándor, Várkonyi Sándorné, Varsoft Kft. Várnai Péter, Civil-Plan Kft. Verebi Gábor, Melde Kft. Veresné Rauscher Judit, Flamella Kft. Vitéz Sándor, Aquarius Bt. dr. Zoltán Ferenc, ZOFE – FIRE Kft.